Ознака: Марко Бислимовски

Бислимоски: Нема да има ценовни шокови кај електричната енергија за домаќинствата

Претседателот на Регулаторната комисија за енергетика Марко Бислимоски вечерва изјави дека нема да има ценовни шокови кај електричната енергија, односно дека просечната цена за...

Бислимовски: Работиме на продолжување на бесплатната тарифа на струјата за уште...

Домаќинствата летово може да добијат поевтина струја и плус уште еден час евтина тарифа, најавува претседателот на Регулаторната комисија за енергетика и водни ресурси...

Бислимовски: Проблемот со „Макпетрол“ е надминат, ќе достави понуди до сите...

Проблемот со „Макпетрол“ е надминат и компанијата ќе си доставува понуди во текот на следните денови до сите потрошувачи, изјави претседателот на Регулаторната комисија...

Бислимоски: Потрошувачката на природен гас зголемена за 12,5 проценти

За 12,5 отсто е зголемена вкупната потрошувачка на природен гас минатата година во споредба со 2019 година. Вкупно 471 потрошувач, од кои 340 се...

Цената на нафтата ќе продолжи да расте

Следната година, во согласност со Законот за енергетика, РКЕ треба да донесе нова методологија за формирање на цените на нафтените деривати. При носењето на...