Ознака: лекување

Министерството за одбрана е подготвено да излезе во пресрет за лекување...

Како министерство за одбрана сме апсолутно подготвени да излеземе во пресрет за лекување на украинските војници, но треба да се има во предвид дека...

Собрани парите за лекување на Срна

Хумани граѓани ги собраа парите потребни за лекување на тригодишната Срна, за помалку од 24 часа откако родителите на девојчето, Трајче и Васка Панови,...

ЕУ ќе ги лекува тинејџерите од зависноста од мобилните телефони

Подготовки за новиот европски закон за дигитални услуги Истражувањата покажуваат дека адолесцентите како никогаш досега се борат со проблеми со психичкото здравје, но дали технологијата...

Лекувањето е проблем кога здравството е заболено

Јавниот здравствен систем незалечен од познатите хронични слабости Борбата за лек на лицата со ретки болести можеби најбрутално ја илустрира состојбата со која се соочуваат...

Кадриески сака да се лекува во Бугарија, незадоволен е од третманот...

Претседателот на бугарското здружение „Шемето“, Бекир Кадриески, кој беше претепан во Струга, сака да го продолжи лекувањето во Бугарија, бидејќи како што вели, се...

МЗ: Се изедначуваат цените за приватно лекување во јавни установи за...

Во врска со ценовникот за давање на здравствени услуги на странци, Министерството за здравство информира дека до сите универзитетски клиники и институти е доставен...

Синузитис – причини, видови, превенција и третман

Синузитот во неговата почетна фаза, тешко се дијагностицира, затоа што симптомите потсетуваат на оние на обична настинка (затнат нос, сливање на секрет низ ждрелото...

Уринарните инфекции знаат да се и досадни и вознемирувачки, а кај...

Во лекувањето некомплицирани уринарни инфекции освен антибиотската терапија сè со цел да се избегнат несаканите ефекти од примената на антибиотикот, како и развој на...

Панорама

Пациентите во Хрватска директно ќе ги плаќаат услугите за лекување. До крајот на оваа година ќе се обединат јавните набавки за 23 категории производи...

Собрани парите потребни за операција на малата Ина

Собрани се средствата потребни за операција на шестгодишната Ина Илиевска, беше соопштено вечерва преку Фејсбук, при што се нагласува дека во тек е затворање...