Ознака: Ковид – 19

Луѓето што го победија коронавирусот добија „втор живот“

Речиси 14.000 луѓе во Кина досега го имаат прележано новиот коронавирус Ковид-19. Бројката на заразени во Кина се искачи на 75.000, но голем број...

Новиот коронавирус доби име

Новиот коронавирус, од кој починаа повеќе од 1.000 луѓе, доби име. Светската здравствена организација (СЗО) објави дека официјалното име на коронавирусот е Ковид – 19....