Ознака: имунизација

Погрешната перцепција за вакцините и ниско ниво на медиумска писменост причина...

По спроведените истражувања на Македонскиот институт за медиуми (МИМ) во делот на имунизацијата против ковид-19 и редовната имунизација на децата дезинформациите и погрешната перцепција...

Сали: Нискиот опфат на вакцинација со МРП вакцина се должи на...

Причината за нискиот опфат на вакцинација со МРП вакцина е кај антивакцерските движења, истакна денеска министерот за здравство Беким Сали, посочувајќи дека вакцинацијата е...

Трета доза од вакцината „Бионтек“ е потребна по 12 месеци

Главната научничка во „Бионтек“, Озлем Туречи, најави дека ќе биде потребна трета доза од вакцината, но дека составот на вакцините нема дополнително да се...

Триесет и два отсто од полнолетните имаат примено барем една доза...

Триесет и два отсто од полнолетното население на територијата на целата држава е веќе имунизирано со барем една доза на вакцина, соопшти Министерството за...

Голем интерес на битолчани за имунизација

Во Bитола постојано расте бројот на заинтересираните битолчани за вакцинација. Денеска, третиот ден од имунизацијата во Битола, без закажан термин, на пунктот во спортската сала...

Вакцината го штити и стопанството

Имунизацијата неопходен предуслов за заживување на економијата Светската економија е вмрежена и многу поврзана, така што проблемите на еден крај на светот многу бргу се...

Да се вакцинираат или не оние што прележале ковид-19

Нова американска студија во врска со имунизацијата Не е јасно зошто СЗО и ЕУ не ја променат препораката за давање две дози на сите -...

Ковид-автобуси на тури низ балканските села

Државите од регионот со иновации ги мотивираат граѓаните да се вакцинираат Во Србија, Хрватска и во БиХ медицински персонал заедно со специјализирани автобуси на терен...

Побрзо во странство отколку дома!

Покрај тоа што не се чека на ред за вакцинација туку таа се врши истиот ден, македонските граѓани одат во Србија и поради можноста...

Јанкуловски: По кои критериуми се одвива имунизацијата во високото образование?

Како ректор на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј” во Скопје со најголем број студенти и вработени во високото образование и како здравствен работник, сериозно...