Ознака: здрави

Овошја што се толку здрави што треба да ги јадете...

Многумина би претпоставиле дека консумирањето овошје, како природно слатко, е лесно и често, но истражувањата покажуваат дека е поинаку. Според извештајот на центрите за...

Русите развија рецепти за совршени здрави слатки

Истражувачите од рускиот универзитет за економија „Плеханов“ развија рецепти за слатки што помагаат во одржувањето на здравјето, продуктивноста и силата. Од слатките е тешко...

Десет здрави навики за посилен имунитет

Природната одбрана на телото и јакнењето на имунитетот се клучни за целото здравје, а здравите навики во исхраната го подобруваат квалитетот на животот со...

Над сто здрави бебиња родени од мајки со ковид-19

Пренесувањето на коронавирусот од мајка на дете, во стомакот или при породувањето, е ретко, велат експертите, кои, сепак, нагласуваат дека ваквите тврдења мора да...

Да ги зачуваме здрави јапонските цреши

Улицата Максим Горки вчера си ги доби назад ветените 18 нови стебла јапонски цреши, на местото на оние што во петокот беа исечени, затоа...

Среќните здрави капиталисти од Швајцарија

Прогресивните интелектуалци визијата за економски рај главно ја поврзуваат со скандинавските земји, кои се богати, демократски и имаат правична распределба на богатството, како и...

Здрави ли се зеленчукот и овошјето што се продаваат близу автомобилите

Додека во светот градовите полека се ослободуваат од возилата што испуштаат штетни гасови, ние во нивна непосредна близина на прометни сообраќајници имаме продажба на...

Зачини и билки кои ќе ви помогнат да останете здрави

Ниту еден оброк не треба да биде „гол“, односно без зачин. Билките и зачините освен што ја прават храната повкусна, тие исто така се...

Од загадена почва не виреат здрави земјоделски производи

Непреземањето мерки ќе овозможи загадувањето да напредува до онаа точка, кога почвата ќе стане причина за намалување на здравјето на населението, велат земјоделците Штетните хемикалии што...

Пијте вода и бидете здрави!

Водата може да ни помогне во спречување голем број здравствени проблеми, а можеби не сте обрнале многу внимание, но во голема мера влијае на...