Ознака: заострување

СЗО бара заострување на мерките во светот

Светската здравствена организација (СЗО) ги предупреди земјите со зголемен број на заразени со коронавирус да не доцнат со заострување на мерките за заштита. Од...

Земјите од регионот ги заоструваат ковид-рестрикциите

Во регионот се влошува состојбата со ковид-19, а земјите бележат континуиран пораст на бројот на новозаразени. Словенечката Влада, во обид да го ограничи брзиот раст...

Заострување на мерките во Словенија, Црна Гора и Косово

Словенија, Црна Гора и Косово ги заоструваат мерките за заштита против ширењето на коронавирусот, по зголемениот број новозаболени лица. Бројот на хоспитализираните поради коронавирусот...

Филипче: Ќе барам заострување на мерките

На попладневната седница, министерот за здравство, Венко Филипче, најави дека од Владата ќе побара заострување на мерките за спречување на ширењето на коронавирусот. Заострувањето...

Се заострува ли конкурентноста во банкарскиот сектор?

Со новите банкарски продукти во кои е вклучено и животно осигурување, покрај потребното финансирање корисниците добиваат и заштита на целото семејство преку полисата за...