Ознака: животот

Историјата учителка на животот

...„Една земја на југот, многумина сe обидуваат одново да ја уништат. Преку неа ќе се кршат многу копја. Заради неа народ е подготвен да...

А што направивме ние самите за да го подобриме животот во...

Кој е тој внатрешен порив да загадуваме? Не користиме јавен превоз, фрламе ѓубре каде што ќе стигнеме, создаваме депонии каде што сакаме, ги уништуваме...

Холивуд „плаче“ за сценарија како за животот на Сем Бенкмен-Фрид

Сем Бенкмен-Фрид најчесто спиеше на вреќа на подот. Поудобно му беше од спиење на кревет. Едноставно, тој живееше во својата канцеларија. Понекогаш одеше да...

Навики што можат да ви одземат 20 години од животот

Научниците идентификуваа осум нездрави животни навики, кои, доколку се променат, би можеле да доведат до тоа луѓето да живеат 20 години повеќе. Според студијата, недостигот...

Животот со цистична фиброза не мора да биде толку тежок

Јасно е дека не можеме прекуноќ да го искорениме мотивот за профит, но како би можеле веднаш да им помогнеме на ЦФ-пациентите и на...

(Не)образование опасно по животот

Несериозниот, па и неодговорен однос на политичките фактори на кои им припаднала (како политичка награда) довербата да го организираат и да го водат образованието...

Животот на Земјата дошол од вселената

Според новото откритие на астероидот Рајгу Две органски соединенија, неопходни за живите организми, се пронајдени во примероците од астероидот Рајгу, што ја поддржува теоријата дека...

Животот трае 90 минути

Насловот е изваден од романот „Милан – Ливерпул 3:3“, кој е во фаза на пишување и ќе биде готов кон средината на следната година Додека...

Школа за велемајстори и во животот

Шахот развива креативност, гради самодоверба, развива вештини за решавање проблеми (во секој шаховски меч се соочувате со предизвици што треба да ги решите за...

За што најмногу жалат луѓето на крајот на животот

Медицинска сестра од старски дом во САД открила што научила во текот на долгогодишната грижа за старите лица. Според нејзиното искуство, голем број луѓе...