Ознака: Европската агенција за лекови

ЕМА одобри вакцина против мајмунски сипаници

Европската агенција за лекови (ЕМА) објави дека одобрила вакцина против големи сипаници да се применува во превенција од мајмунски сипаници. ЕМА препорача антивирусната вакцина Имванекс...

ЕМА доби барање за одобрување на вакцината на „АстраЗенека“ и „Оксфорд“

Европската агенција за лекови (ЕМА) објави дека добила барање за одобрување на вакцината против коронавирус на „Астра зенека“ и „Оксфорд“, прецизирајќи дека одлуката може...

Европска агенција за лекови: Вакцина за една година, тоа е оптимистичко...

Вакцината против коронавирус може да биде одобрена за приближно една година, според оптимистичко сценарио, објави Европската агенција за лекови. Европската агенција за лекови (ЕМА) прави...