Ознака: „Евровизија“

Украина почна со подготовките за „Евросонг 2023“

И покрај воените дејства во државата, Украина ги почнува подготовките за домаќин на Изборот за песна на „Евровизија“ во 2023 година. Тоа го потврди...

Од купување гласови и сим-картички, тепачки, до погрешни или фрлени знамиња

Скандалите неразделен дел од македонското учество на „Евровизија“ Скандалите се неразделен дел од македонското учество на „Евровизија“. Уште од првото официјално учество на Македонија на...

Придружни вокали на Андреа во Торино се Ана Петановска и Рената...

Во пресрет на 66-то издание на „Евровизија“, македонската претставничка Андреа ги засилува подготовките за Торино. На сценските движења работи со Билјана Пашариковска. - Ова е...

Политиката и „Евровизија“ одат рака под рака уште од самите почетоци

Британецот Расел Дејвис, одличен познавач на евровизиските случувања и член на неколку македонски евровизиски делегации, ни рече дека во случај на Русија да ѝ...