Ознака: државници

Листа на обвинувани и затворани државници пред Трамп

Доналд Трамп денеска ќе стане првиот актуелен или поранешен претседател на САД кој ќе се појави пред суд за да се соочи со кривични...

Африка има државници, Македонија – вазали

И само краток преглед на средбите на високи западни функционери со африкански лидери ви покажува колку е несоодветно кога ние во Македонија очајуваме дека...

Пасоши за странски државници осудени за криминал

Претседателот на Србија, Александар Вучиќ, е изложен на критики од опозицијата затоа што им се доделува српско државјанство на странски високи функционери, кои во...

Политичари и државници

Разликата меѓу политичарите и државниците е тоа што политичарите мислат на идните избори, а државниците на идните генерации! Во историјата на Македонија, која, како...