Ознака: донира

Тетовски „Еколог“ донираше амбулантно возило за Здравствениот дом во Битола

Компанијата „Еколог“ од Тетово донира десет амбулантски возила со опрема за здравствените установи низ земјава. Едно од возилата ќе биде наменето за Здравствениот дом во Битола. Од...

„Алкалоид“ исплати новогодишен надомест од 25.000 денари за своите вработени и...

Производите на „Алкалоид“ се дел од секојдневието на милиони луѓе во земјите каде што компанијата има воспоставено свои деловни операции. Секој производ што го...

Фестивалот „Театар во куфер“ ќе донира за лекување на малата Симона

Во Штип, во Домот на млади и на неколку други локации, од 5 до 15 ноември, ќе се одржи меѓународниот фестивалот „Театар во куфер“....

Јужна Кореја ќе донира 50.000 тони ориз за Северна Кореја

Јужна Кореја ќе донира 50.000 тони ориз и 4,5 милиони долари за Северна Кореја за да помогне во намалувањето на недостигот од храна, објави...

„Арс ламина“ донира книги во детските клиники

Издавачката куќа „Арс ламина - публикации“ деновиве донира новогодишни пакетчиња во Детската клиника - Скопје и во ЈЗУ клиничка болница „Д-р Трифун Пановски“ во...

Општината Бутел донира прочистувачи за воздух во градинките

Градинките во општината Бутел добија осум прочистувачи, а донацијата лично им ја врачи градоначалникот Велимир Смилевски. Прочистувачите ќе бидат распределени за најмалите, што се...

Јована од Тетово ја донира својата коса за деца болни од...

Овој гест е за поздравување и се надеваме дека ќе поттикне многу други дечиња да бидат хумани и да помогнат, велат од училиштето „Андреа...