Ознака: долг

Вкупниот долг во јавното здравство надминува 100 милиони евра

Вкупниот долг во јавното здравство веројатно надминува 100 милиони евра, долг кој е настанат заради несоодветното буџетирање во изминатиот период, буџетот е едвај доволен...

Приватните автобуси до петок ќе возат само до 10 часот

Приватните превозници соопштија дека бараат да им се исплатат парите за извршениот превоз во изминатите месеци за да можат и понатаму да ја вршат...

Не е прашањето дали, туку заради што долгот ќе продолжи да...

Јавниот долг во моментов е на ниво од 58,6 отсто од БДП или вкупниот износ на пари што државава им го должи на кредиторите...

Нова должничка криза во светот чука на врата

Неодговорното трошење и задолжување можеби беа одржливи во време на ниски каматни стапки, но тој период заврши. Акумулацијата на долгот можеби би можела да...

Владата подмири речиси половина од долгот за струја на македонски железници

Двесте милиони денари се ставени на располагање на Министерството за транспорт и врски за плаќање на дел од долгот на „Железници на Македoнија –...

Владата ќе го плати долгот за струја на институциите што му...

Владата ќе ги покрие долговите за неплатена струја на државни институции на ЕВН, информира премиерот Димитар Ковачевски на денешната прес-конференција во Владата. – Тоа се...

Приватните превозници нема да возат додека не се реши проблемот, задоволни...

Приватните превозници добиле ветување од Советот на град Скопје дека ќе стори сѐ што е во негова надлежност за да се надмине проблемот со...

Државата ќе обезбеди средства за сервисирање на долгот за струја на...

Обврска на државата и на Министерството за финансии е да обезбеди средства за непречено функционирање на Клиничкиот центар во Скопје, порача денеска премиерот Димитар...

Нашиот свет патриотски долг

„Македонија е извор, почеток и лулка на просветата и културата на балканските и европските простори. Наш чесен и свет патриотски долг е достојно и...

Во костец со федералните трошоци и растечкиот долг

Претпазливоста и здравиот разум го предупредуваат Вашингтон да ги намали трошоците за дефицитот, да го отплаќа долгот и барем малку да го контролира апетитот...