Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24972)

Нега и убавина

Тикток-веѓите се нов моден хит Глумицата што ја толкува главната улога во новата хит-серија „Еди“, Аманда Стенберг, во своето неодамнешно интервју за магазинот „Вог“, меѓу...

Перфекционизмот може да влијае негативно на здравјето

Луѓето што се украсени со карактеристиката „перфекционисти“ во деловниот свет носат само позитивни конотации. Но кога станува збор за влијанието што може да го...

Бројот на жирафите во светот опадна за 40 проценти

Возрасните жирафи не им се омилен плен на природните предатори, но затоа младенчињата се. Статистиката покажува дека 75 проценти од младенчињата страдаат од лавови,...

Како да се одморите додека работите од дома

Работата од дома за време на пандемијата на коронавирусот стана вообичаена за многумина. Не само што се промени нашиот начин на работа туку и...

Времево е гладно за љубов и за хуманост

Милица Кузмановска, интерпретаторка на народна музика За пејачката Милица Кузмановска, која со својот карактеристичен глас долги години ги разубавува бисерите на македонската народна музика, периодов...

Објавен „Теодосиј Малиот“ од Разван Радулеску

Во издание на „Бата прес“, на македонски јазик е објавен романот „Теодосиј Малиот“ од познатиот романски писател и сценарист Разван Радулеску, кој за ова...

Нафир – уметник што се бори против цензурата во Иран

Уличниот уметник Нафир е самоук уметник, роден во Техеран, чии дела се под влијание на традиционалната иранска уметност и култура. Тој самиот се дефинира...

Што е филм – онлајн програма во Музејот на современата...

Музејот на современата уметност до 23 јули ќе воведе онлајн филмска програма „Што е филм? Попис 2.0“, во чии рамки ќе се споделуваат линкови...

Панорама

Виена - Австрија воведе највисок степен на предупредување за патувањето на нејзините граѓани во Босна и Херцеговина, Србија, Косово, Албанија, Црна Гора и во...

Конкурентноста на националните економии во стагнација

Земјите од регионот се наоѓаат на втората половина од светската листа за конкурентност на националните економии и на работната сила Земјите од Западен Балкан минатата...