Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24346)

Русија е премногу ризична за кинеските инвестиции

Економијата на големите нафтени договори порано имаше смисла. Но кога енергетските компании се оружјето на државата, тогаш економиите не се единствениот фактор На 4 мај...

Рубинчо Белчески – најдобар музејски работник во Македонија

Прилепскиот историчар и кустос Рубинчо Белчески е прогласен за музејски работник на годината во Македонија. Одлуката ја донесоа претставници на Македонскиот национален комитет на...

„Аутдор-фестивал“ во најзелениот предел Азот

Од 25 до 27 мај во селото Богомила, општина Чашка, четврти пат се одржува велосипедски офроуд-настан, кој поради проширувањето на активностите оваа година прерасна...

Идеите на Александар мост за разбирање и соработка

ДА ПРОДОЛЖАТ ИЛИ ДА СЕ ПРЕКИНАТ ПРЕГОВОРИТЕ ОКОЛУ „РАЗЛИКАТА“ ЗА ИМЕТО НА НАШАТА ДРЖАВА? (13) Сакам да верувам дека, постојат милион можности, кои би можеле...

Величината на големите и хумани луѓе е во нивната скромност

Хуманоста е широк поим што значи да се помага секогаш и во секој момент кому било и на кој било начин, без оглед на...

Убиен сопственик на дискотека

Сопственикот на позната дискотека во Подгорица, Миодраг Крушчиќ, завчера попладне бил застрелан со повеќе истрели од непознато лице. Крушчиќ бил примен со повеќе прострелни...

Република Српска не прима мигранти

Бихаќ и Велика Кладуша, кои се на крајниот северозападен дел на Босна и Херцеговина кон границата со Хрватска, стануваат главните прифатни центри за мигрантите....

Мажите тепаат, ама жените и тепаат и колнат

До насилни сцени во семејството доаѓа кога жените се обидуваат да изнудат некоја привилегија за себе или да го испровоцираат партнерот Легенда: Секој десетти маж...

Трета генерација

Познато е дека постои природен закон на трета генерација, а се однесува на успешното раководење на некое кралство, каде што првата генерација создава, освојува,...

Еднакво буџетирање за вистинска родова еднаквост

Околу 18 отсто од своите бруто-домашни производи губат земјите од Западен Балкан поради невклучувањето на жените на пазарот на трудот. Средствата потрошени од буџетите...