Ознака: деца

Децата во Франција на социјалните мрежи само со родителска дозвола

Францускиот парламент усвои закон со кој малолетниците помлади од 15 години се обврзуваат да добијат согласност од родителите за користење на платформите за социјално...

Јаделе брашно, бобинки и семки: Децата раскажале како сами преживеале 40...

Четири мали деца, кои беа пронајдени живи во јужна Колумбија, пет недели откако авионот со кој патуваа се урна во густа џунгла, се во...

Како четирите деца сами преживеаjа 5 недели во џунгла

Пронајдени живи четири деца исчезнати во авионска несреќа во Колумбија Неухранети и изедени од инсекти, ги пронашла војската четирите деца кои 40 дена живеле сами...

По пет недели пронајдени живи во џунглата четирите деца, исчезнати во...

Четирите деца од домородна заедница во Колумбија се пронајдени живи на југот на земјата по повеќе од пет недели откако авионот со кој патуваа...

Не „заборавајте“ ги своите деца во автомобилите!

ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ ОД НАЈВИСОК СТЕПЕН Приближно илјада деца починале од топлотни бранови во автомобили во САД од 1990 година, а 56 проценти од децата што починале...

Дали моето дете е само немирно или има АДХД: Знаци и...

Нарушувањето наречено дефицит на внимание/хиперактивност (АДХД) е невро-развојно нарушување, состојба што влијае на правилниот раст и развој на мозокот. Општо земено, симптомите на АДХД...

Игрите на ѓаволестите деца на комунизмот

Драги мои, годината полека си отиде и дојдоа деновите кога ветувањата дадени на Америка и Европа треба да се остварат. И децата на црвената...

Многу деца со стрептокок пиогенес во градинките и училиштата: Оправдано ли...

Доц. д-р Снежана Ивиќ-Колевска, микробиолог Во училиштата и градинките децата често си ја пренесуваат бактеријата стрептокок пиогенес, а оваа бактерија, вели доц.д-р Снежана Ивиќ-Колевска, микробиолог...

Невакцинирани деца ќе се бараат од врата на врата

Министерство за здравство почна со теренски активности во рамки на широка кампања за промовирање на имунизацијата, што се реализира заедно со Светска здравствена организација...

Поради ковид-19, околу 67 милиони деца во светот пропуштија да добијат...

Околу 67 милиони деца во светот делумно или целосно ги пропуштиле рутинските вакцини на глобално ниво помеѓу 2019 и 2021 година поради заклучувања и...