Ознака: Денот на Европа

Денот на победата над фашизмот и Денот на Европа одбележани и...

Со положување на букети свежо цвеќе во Спомен костурницата на Китиното кале, денес и во Кичево беше одбележан Денот на победата над фашизмот и...

Никола Димитров: Европа да си го одржи зборот

По повод 9 Мај, Денот на Европа, заменик претседателот на Владата задолжен за европски прашања Никола Димитров и шефот на Делегацијата на Европската Унија...

Одбележан Денот на победата над фашизмот во Прилеп

Со полагање цвеќе на Могилата на непобедените во Паркот на револуцијата во Прилеп се одбележа 9 Мај, Денот на победата над фашизмот и Денот...

Емилија Карафиловска и Миа Велковкска добитници на Европските награди

Одборот за доделување на наградите од Конкурсот за најдобри аудиовизуели и литературни остварувања посветени по повод 9 мај - Денот на Европа, составен од...

Со садење цвеќиња учениците од Скопје го одбележаа Денот на планетата...

Учениците од ДСУ „Георги Димитров“ од отсекот хортикултура заедно со учениците од второ одделение од ОУ „Коле Неделковски“ денеска со садење на цвеќиња во...