Ознака: Делумно

Изборните промени се остварени делумно

Со предложените измени на законите за подобрувањето на изборниот процес во Србија се постигнува одреден напредок, но повеќе од 60 отсто од преземените обврски...

ИААФ делумно исфрли четири дисциплини

На некои митинзи од Дијамантската лига во 2020 година повеќе нема да има трки на 200 метри, 3.000 метри со пречки и натпревари во...

Делумно слободни, со повремен терор врз умот

Иако во текот на минатата година остварила мало подобрување во оваа област, Македонија и натаму се наоѓа во категоријата „делумно слободни“ држави. И така...