Ознака: датуми

Датуми за паметење во јули

Македонскиот народ и држава имаат богата вековна традиција и голем број крупни настани, кои се трајно врежани во колективната национална меморија и со кои...

Датуми за паметење во март

Македонскиот народ и држава имаат богата вековна традиција и голем број крупни настани, кои се трајно врежани во колективната национална меморија на македонскиот народ...

Датуми за паметење во февруари

Македонскиот народ и држава имаат богата вековна традиција и голем број крупни настани, кои се трајно врежани во колективната национална меморија на македонскиот народ...

Датуми за паметење во јануари

Македонскиот народ и држава имаат богата вековна традиција и голем број крупни настани, кои се трајно врежани во колективната национална меморија на македонскиот народ...

Најважните датуми заслужуваат највисок пиетет

Во овие клучни времиња кога се одредуваат иднината на државата и воопшто иднината на македонскиот народ, од круцијално значење е да не се заборават...

Датуми за паметење во октомври

Македонскиот народ и држава имаат богата вековна традиција и голем број крупни настани, кои се трајно врежани во колективната национална меморија на македонскиот народ...

Датуми за паметење во септември

Македонскиот народ и држава имаат богата вековна традиција и голем број крупни настани, кои се трајно врежани во колективната национална меморија на македонскиот народ...

Датуми за паметење во јули

Македонскиот народ и држава имаат богата вековна традиција и голем број крупни настани, кои се трајно врежани во колективната национална меморија на македонскиот народ...

Датуми за паметење во јуни

Македонскиот народ и држава имаат богата вековна традиција и голем број крупни настани, кои се трајно врежани во колективната национална меморија на македонскиот народ...

Македонија сама најдобро си ги слави историските личности и датуми

Самостојното чествување на историските личности е „добра состојка во комплексната формула за релаксирани добрососедски македонско-бугарски односи“, така што секој ќе може слободно да го...