Ознака: гласа

Како да се обезбедат 120 гласа во Собранието

Уште многу одамна Ото фон Бизмарк, татко на обединета Германија, прв нејзин канцелар и ненадминат мајстор на политиката и на геополитиката, има изјавено дека...

Кој ќе преживее, ќе гласа, а можеби ќе биде и избран

Што се однесува до содржината на кампањите, пак, експертите длабокоумно прогнозираат оти таа ќе биде валкана, како тоа да би било нешто ново. Политичкиот...