Ознака: враќање дома

Враќањето дома е едно од најубавите чувства

АНА СТОЈАНОСКА, УМЕТНИЧКА ДИРЕКТОРКА НА МТФ „ВОЈДАН ЧЕРНОДРИНСКИ“ Вечерва по 57. пат во Прилеп ќе започне најзначајниот театарски фестивал во земјава, МТФ „Војдан Чернодрински“, под...

Бугарија помогна повеќе од 15.000 Македонци да се вратат дома

15.237 Македонци се вратени во татковината за време на пандемијата од коронавирус благодарение на напорите на бугарската дипломатија. Оваа статистика е обелоденета преку локалните...

Седум македонски граѓани од Перу преку Португалија ќе се вратат во...

Министерството за надворешни работи информира дека уште седум македонски граѓани се вратени од Лима, Перу на европско тло. Утрово авионот на португалскиот авиопревозник ТАП...

МНР: Се изнаоѓаат решенија за македонските патници да се вратат дома

Министерството за надворешни работи преку Координативното тело за помош и поддршка на државјани на Република Македонија кои, поради новонастанатата ситуација со коронавирусот (COVID-19), се...

ЕУ ќе им дава по 2.000 евра на мигрантите во Грција...

Европската унија (ЕУ) ќе му даде на секој мигрант кој е сместен во веќе преполните кампови на грчките острови по 2.000 евра за да...