Ознака: Владимир Костов

Во Битола почина Владимир Костов, почесен член на МАНУ

Во Битола почина Владимир Костов (1932 година), професор и писател, почесен член на МАНУ и почесен доктор на науки на Универзитетот „Св. Климент Охридски“. Костов работел...

Виолинистот Владимир Костов солист на концертот „Вида“

Вечерва, во 20 часот, оркестарот на Филхармонијата ќе го одржи концертот насловен „Вида“, на кој како солист ќе настапи виолинистот Владимир Костов. Гостин на...

„Виолин фест“ на 12 јуни во Филхармонија

На 12 јуни со почеток во 20 часот во камерната сала на Филхармонија, ќе се одржи седмиот по ред концерт на млади виолинисти „Виолин...