Ознака: Бутел

Бутелчани и натаму ќе чекаат во колони

Пробивањето на Христијан Тодоровски-Карпош трае цела вечност Проблемите со сообраќајниот метеж ќе продолжат да постојат за граѓаните од северниот дел на Скопје. Градежните работи при...

Денеска без струја општините Центар, Бутел, Илинден и Студеничани

Дел од корисниците од општините Центар, Бутел, Илинден и Студеничани, поради технички зафати во дистрибутивната електромрежа денеска ќе останат без електрична енергија. Поточно, од...

Делегации положија цвеќе пред Споменикот на загинатите од земјотресот

Домашни и странски делегации на Градските гробишта во Бутел, положија цвеќиња пред Споменикот на загинатите од катастрофалниот земјотрес во Скопје, што се случи пред...

Улицата Александар Урдаревски комплетно е реконструирана

Заврши реконструкцијата на коловозот на дел од улицата Александар Урдаревски во општината Бутел. Оваа сообраќајница се реконструираше од крстосницата со улицата Бутелска до крстосницата...

За да возат кон центар, граѓаните мора најпрвин да се упатат...

Обележувањето на хоризонталната сигнализација и исцртувањето нови полни линии на коловозот на улицата Христијан Тодоровски-Карпош не усреќија дел од жителите на Бутел. Станува збор...

Во Бутел отворена изложба на народни носии

Во општината Бутел се отвори културната манифестација „Цветници 2018“. Поточно, станува збор за изложба на триесетина народни носи од Скопска Блатија и Скопска Црна...