Ознака: Бубамара

„Златна бубамара на популарноста“ да добие орден за заслуги ...

Кога нашиот весник „Нова Македонија“ повторно би доделувал плакети „личности и настани на годината“, овој пат „Златна бубамара на популарноста“ би добила признание за...

Како го добила името бубамарата?

Ајде да видиме Бубамарата отсекогаш се поврзувала со приказните за разни божества. На пример, Старите Словени верувале дека овој инсект живее на небото и оти...

Дечиња од градинката „Бубамара“ учеа за безбедноста во сообраќајот

„Сообраќајна култура во предучилишна установа“ е насловен проектот во кој беа вклучени дечињата од градинката „Бубамара“ на возраст од четири и пет години. Тие...

Годинава најмногу материјал за „Бубамара“, ама не е смешен!

Законите, вработувањата, тендерите, политичарите, договорот, името, речиси сѐ беше опфатено со препознатливиот хумор на „Бубамара“ Доза сатира, зашеќерена со хумор и многу музика, емоции... ја...

„Златна бубамара“ апелира „Да се предадеме!“

Радиото Бубамара го обелоденува слоганот за претстојното издание на „Златна бубамара на популарноста“, кој гласи „Да се предадеме!“. Настанот ќе се одржи во ВИП-арената...