Ознака: бесконечни

Бесконечни стечаи

Со редицата (не)ефикасни стечајни постапки, тешко ќе можеме да се надеваме дека ќе се случи нешто позитивно. Тоа не само што фрла дамка врз...

Листите на чекање стануваат бесконечни

Пациентите што не се сметаат за итни случаи и по неколку месеци чекаат на услугите во јавното здравство, а за намалување на листите на...