Ознака: балистичка ракета

САД тестираа интерконтинентална балистичка ракета

Военовоздухопловство на САД изврши тестирање на интерконтинентална балистичка ракета „Минитмен 3“ (Minuteman 3). Тестирањето е извршено од военовоздухопловната база Ванденберг, Калифорнија. Армијата на САД соопшти дека...