Ознака: армијата

Каде одиш, Македонијо?

Во денешниот текст нема да понудам конкретна расправа по одредени членови од договорите со Грција и со Бугарија, туку, потсетувајќи на односот на власта...

Може ли Трамп со армијата да ги задуши протестите во САД?

Американскиот претседател Доналд Трамп се закани дека ќе ја испрати армијата за да ги запре насилните протести против полициската бруталност и расизмот во земјата....

Армијата и полицијата во заеднички патроли

Со почетокот на викендот, армијата значително ќе го зголеми своето присуство во земјата и, во комбинирано дејствување со полицијата, ќе спроведува заеднички патроли и...

И армијата во битка со невидливиот непријател

Секоја војска во своите редови има специјална опрема и експерти што се обучувани целата своја професионална кариера да се справуваат со зарази и контаминации,...