Ознака: апликации

Финска и Шведска ги предадоа апликациите за влез во НАТО

Шведскиот и финскиот амбасадор денес официјално ги доставија своите апликации за членство во НАТО до генералниот секретар на Алијансата, Јенс Столтенберг. Прифаќајќи ги апликациите во...

Мигрантите се движат низ мински полиња со мобилни апликации!

На балканската маршрута се зголемува бројот на мигранти што патуваат кон Европската Унија, но со движењето на илегалните премини се изложуваат на опасност да...

МОН апелира апликациите за студентски стипендии да се доставуваат електронски

Министерството за образование и наука потсетува дека во тек е аплицирањето за стекнување на правото на студентска стипендија во академската 2020/2021 година, кое трае...

Апликации, алатки и игри за постари лица

Додека многумина мислат дека апликациите се создадени само за помладите, постојат многу такви што се идеални и за постарата популација. Всушност, денес има многу...

„Епл“ и „Гугл“ помагаат да се направат апликации за коронавирусот

„Епл“ и „Гугл“ ставија во погон технологија којашто ќе им помогне на земјите со помош на апликации да го следат ширењето на коронавирусот за...

Поедноставени апликации за ефикасност на пазарот на трудот

Мерките и апликациите за исплата на минимална плата по измените не се толку комплексни, но битно е да бидат прецизно објаснети, за да знаат...

Властите во Москва преку апликација ќе го следат движењето на луѓето...

Московските власти претставија апликација за паметни телефони, која ги следи движењата на луѓето кои се во изолација поради коронавирусот. Според официјалните податоци, 2.777 Руси се...

Листа на апликации опасни за вашиот телефон

Андроид-телефоните се бесконечен рудник за опасни апликации, а интернет-страницата „Битдефендер“ состави список од 17 апликации што може да му наштетат на вашиот мобилен телефон. Овие...

ФИТР: 45 компании аплицираа по скратена постапка

Четириесет и пет домашни компании ја искористија можноста да аплицираат преку новововедената скратена „Fast track“ постапка на Јавниот повик за кофинансирани грантови за технолошки...

Фејсбук укина илјадници апликации

Компанијата „Фејсбук“ објави дека укинала десетици илјади апликации, кои биле потенцијална опасност за приватноста на корисниците, а тоа го покажала внатрешната истрага водена на...