Ознака: Анимирани филмови

Македонски анимирани филмови во Сараево

По иницијатива на филмскиот центар „Вардар филм“ – Скопје, заедно со Сараевскиот филмски центар, се организираат филмска изложба и реализација на проекции на анимирани...

Анимирани филмови и тинејџерски драми во Кинотека

Кинотеката, по традиција, првите денови од новата година им ги посветува на најмладите љубители на филмот и на тинејџерите. Тие од средината на јануари...

Најдобрите европски анимирани филмови во МКЦ

Првото издание на „Флипбук филм-фестивал“ во овие три дена ќе прикаже 87 филма во три натпреварувачки програми и панорама на европскиот анимиран филм. Проекциите...

Анимираните филмови на „Студио Гибли“ од денеска на Нетфликс

Љубителите на анимираниот филм низ целиот свет конечно ќе добијат можност да ги погледнат филмовите на „Студио Гибли“ и на најголемиот стриминг сервис Нетфликс....

Седум детски класици од кои може да се извлечат важни лекции

Анимираните филмови отсекогаш биле облик на медиум во кој најмногу уживаат децата. Приспособени на нивната возраст, нивните интереси и вкусови, тие може да бидат...

Анимирани филмови за деца што ќе ги видиме годинава

„Фрозен“, „Кралот Лав“, „Аладин“ се имињата на некои од филмовите за најмладите што ќе добијат свое продолжение Како и секоја година, и годинава се подготвуваат...