Ознака: Американски

Индустрискиот волумен на кинеско-германската соработка во Пекинг е 5,53 милијарди ...

Од Форумот на скриени шампиони Кина-Германија (Кина-Европа) во 2024 година одржан во Пекинг Кинеско-германската зона за економска и технолошка соработка меѓу Пекинг привлече повеќе од 100...

Американски ветер на промени и правда во македонските едра

Официјален Вашингтон стана уморен да ги гледа нееднаквите аршини што ги применува Европа врз неговиот стратегиски партнер Македонија. Земјава во сите години од независноста...

Кога македонските Костури играат американски флаг фудбал

Македонските Костури зад себе имаат два меѓународни турнира во Бугарија. И на двата имаа одличен резултат од 4-0 до финалето, крунисан со убедливи победи,...

Брејди се пензионира, овој пат дефинитивно

АМЕРИКАНСКИ ФУДБАЛ Одам во пензија. Засекогаш. Знам дека сето тоа предизвика голема возбуда минатиот пат. Можеш само еднаш да се пензионираш со толку многу емоции,...

Во Бугарија се распоредени 900 американски војници

НАТО го засилува своето источно крило НАТО oбјави напредок во зајакнувањето на своето источно крило, при што четирите нови борбени групи во Словачка, Унгарија, Романија...

Кој ќе ги вози американските хеликоптери во Авганистан

Воениот арсенал на Западот падна во рацете на талибанците По повлекувањето од Авганистан, американските сили што беа во државата речиси две децении зад себе оставија...

Брзата храна не мора да предизвика дебелеење

Американски научници За храната со висок гликемиски индекс (која вклучува брзи јаглехидрати) се смета дека нема поголема веројатност да предизвика зголемување на телесната тежина во...

Кејт Брнз – најдобриот американски амбасадор

Во понеделникот, 12 април 2021, сум направил мал чекор за подобрување на здравствената состојба во Македонија, а голем за мене. По заслуга на управата...

Американските државни агенции станаа жртви на голем сајбер-напад

Според американските новински агенции, сајбер-нападот го извршила руската група „Коузи беар“. „Коузи беар“, исто така позната како „Напредна постојана закана 29“ (АПТ 29), работи...

Внимавајте на децата и во детските базени

Дури десет проценти од давењата на децата се случиле во детските шарени базени, кои на возрасните им изгледаат комплетно безбедно. Просечната длабочина во која...