Ознака: Агресивност

Агресивноста на бугарската страна ќе ја култивира поранешниот бугарски претседател Петар...

Реактивирање на неформална билатерална дипломатија на релацијата Бугарија - Македонија Бугарските политичари (а можеби веќе и бугарските граѓани) се во заблуда кога (ако) мислат дека...

Загаден воздух – зголемена агресивност

Истражувањето покажува дека изложеноста на луѓето на десет микрограми 2,5 честички на кубен метар е поврзана со зголемување на насилното однесување за 1,4 процент НАУКАТА...

Детските игралишта како арена за искажување на човечкото насилство и агресивност

Популарниот „брод“ е целосно оштетен и небезбеден за користење и рекреација на најмладите. Од таа причина, целосно ќе се демонтираат реквизитите и во текот...

Аферата со „бентлито“ е метафора на нашето живеење

Агресивноста, безобѕирноста и малограѓанштината како „реални вредности“ Првичните опсервации откриваат дека манифестацијата на „бентли-феномените“ е всушност малку подлабока општествена аномалија. Анализите ќе покажат дека демонстрациите...