Едно лице е убиено, а две се тешко повредени во напад со нож во предградие на Париз.

Полицијата наведе дека „напаѓачот е неутрализиран“.

Деталите од нападот засега не се познати, а според пишувањето на одделни медиуми, напаѓачот извикувал „Алаху акбар“.