За време на скок со падобран загинаа двајца припадници на воздухопловните сили, објави прес-службата на Јужниот воен округ.

Трагедијата се случи на полигонот Стар Крим. Двајцата падобранци се спуштиле во водата и не успеале да се ослободат од падобранот.

– Беше преземена операција за спасување која не даде резултати. Војниците потонаа – стои во соопштението.

Од 24 до 30 јуни се одржуваат воени вежби на единиците од Централната и дел од Јужната воена област.