На почетокот на натпреварот меѓу ракометните репрезентации на Македонија и Грција кој се игра во Кожани, грчката национална телевизија ЕРТ во етер ја пушти графиката на која нашата репрезентацијата беше потпишана со скратеницата МКД.

Но, по петнаесетина минути Грците се премислија и наместо официјалната графика од ЕХФ, ја пишаа кратеницата ФИР (FYR), која никаде не постои и не фигурира како кратеницата за нашата земја.

Македонски и грчките ракометари се среќаваат во натпревар кој поради политичките односи е проглсен за високоризиечн.