Домување

За овој производ против бубачки нема да потрошите ниту еден денар. Наместо да трошите пари на скапи спрејови против овие морничави инсекти, направете им стапица. Ви треба само малку вода, плус две состојки што ги има секое домаќинство.
Дури и ако не се плашите од бубачки, тешко е да не ви се згади од лебарките. Идејата тие да крстосуваат низ вашиот животен простор ноќе е застрашувачка. А штом ќе се појават во домот, многу е тешко да се ослободите од нив. Секогаш постои можност да купите разни спрејови против овие бубачки, да ги повикате мајсторите за дезинсекција и истребување, но пред да посегнете по вашиот паричник, пробајте еден целосно бесплатен трик.
Подгответе го овој „смртоносен“ препарат, кој не само што ќе ги убие туку и ќе ги одврати од вашата врата… Потребни ви се стаклени тегли, вода и половина лажица шеќер и сода бикарбона. Слаткиот прав, т.е. шеќерот, ќе ги привлече лебарките, додека содата бикарбона ќе предизвика формирање силен гас што ќе ги убие инсектите.
Земете по една лажица шеќер и сода бикарбона и измешајте. Истурете вода во мали тегли. Додадете една кафена лажичка од смесата таму и ставете стапици околу куќата. Наскоро овие морничави бубачки ќе летаат низ станот, привлечени од свежа вода, но тоа ќе ги уништи. Најдобро е да ги поставите овие стапици ноќе – тогаш лебарките се најактивни. По првиот круг, повторете ја постапката додека стапиците не останат без „жртви“. Ако ги нема, тоа може да значи и дека сте ги уништиле сите, а ако некои од нив преживеале, верувајте дека сепак нема да се вратат во вашиот стан.