Суреја Ајташ го чува македонскиот јазик во Кападокија

Томче Мицковски: СУРЕЈА! БРАВО ШТО НЕ СЕ ГИ ЗАБОРАВИЛА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК И ПОТЕКЛОТО, КОЈА СИ И ШТО СИ. ИМАШ ГОЛЕМА НАЦИОНАЛНА СВЕСТ, ПОЗДРАВ.

Татјана Јаневска: Браво, така и треба, родени пораснати и заминати во други места, не значи дека сум го заборавила јазикот или некои обичаи. Сурија, честитки од мое лично име.

Сања Ангеловска: Секогаш се радувам кога во Турција некој ќе ми прозбори на македонски. Нивната љубов кон македонскиот јазик е голема.


Дали беше Ангела – ангел

Живко Димовски: Учителката ја „здрви“ Меркел.


Црвенковски: Ако нашата идеја е „НАТО ќе нѐ брани, ЕУ ќе нѐ храни“, ниту ќе се одбраниме ниту ќе се нахраниме

Свето Ристески: И покрај многу грешки, сепак во основа секогаш на вистинската страна… секогаш на страната на МАКЕДОНИЈА.

Љупчо Карајановски: Изјавите се точни, но сѐ уште се сеќаваат луѓето на твоето време.


Регулирањето на прашањето за потеклото на имотот во ново руво

Марјан Геневски: За да се регулира капиталот имаме и сега закони ама не важат за политичарите.
Така што со овој закон само повеќе ќе направите напад врз обичните граѓани.