Фото: Маја Јаневска-Илиева

Од Управата за хидрометеоролошки работи информираат дека подрачјето на нашата земја и во следниот период ќе биде под влијание на многу топла воздушна маса.

Од УХМР посочуваат дека времето ќе биде многу топло, со дневни температури во поголемиот дел од земјава над 35, а на места и над 40 степени поради што ќе биде активно портокалово ниво на опасност од високи температури.

УВ индексот ќе има многу висока вредност 10.