Фото: Влада/Архива

Вчера, во Скопје, бил одржан состанок на експертските работни групи на министерствата за надворешни работи на Македонија и Република Бугарија, соопшти МНР на официјалната страна.

Во текот на состанокот двете страни заемно се информирале за текот на реализацијата на преземените ангажмани во согласност со договорот за пријателство, добрососедство и соработка и протоколите од одржаните средби на заедничката меѓувладина комисија во согласност со чл. 12 од договорот.

Особено внимание во разговорите, како што истакнуваат од МНР, било посветено на главните теми од билатералниот политички дијалог, активностите за унапредување на меѓуинституционалната соработка и комуникација во функција на зацврстување на меѓусебната доверба.