Од денеска ќе почне со работа наплатна станица Гевгелија, соопшти синоќа АМСМ.

Ставањето во функција на ова патарина се случува откако ЈП „Државни патишта“ го изгради споредниот пат до Гевгелија за жителите од околните села.