Куќички од Крушево на Ања Поповиќ – ФОТОГРАФИЈА НА НЕДЕЛАТА

Фотографијата Куќички од Крушево на авторката Ања Поповиќ е изборот на „Нова Македонија“ за фотографија на оваа недела.

-На фотографијата се прикажани шармантни куќи сместени на врвот на зелениот рид. Нивните уникатни архитектонски стилови и живописното опкружување создаваат чудна и идилична сцена, предизвикувајќи чувство на спокојство и повикувајќи го гледачот да се потопи во убавината на овој спокоен пејзаж – вели Поповиќ.

Утре фотографијата ќе биде отпечатена на цела страница во печатеното издание на „Нова Македонија“.

Фото: Ања Поповиќ

📸 „Нова Македонија“ секоја недела избира фотографија на неделата 👇
📇 Фотографијата секој вторник, на цела страница, ќе се објавува во печатеното издание и на веб-страницата на „Нова Македонија“.
➡ Вашите авторски фотографии може да ги испраќате на [email protected]
➡ Насловот на мејлот треба да биде ЗА ФОТОГРАФИЈА НА НЕДЕЛАТА.
➡ Фотографијата треба да е со димензии 2.000 x 3.000 пиксели (ориентација портрет) и тешка до 3 мегабајти.
➡ Во мејлот треба да напишете име и презиме, наслов на фотографијата и краток опис, кои ќе бидат објавени заедно со фотографијата.
➡ Во мејлот треба да наведете и дека сте согласни да се објави фотографијата, доколку биде избрана.