Регулаторната комисија за енергетика ги објави новите цени на бензините. Според објавата, малопродажните цени на Еуросупер БС-95 и Еуросупер БС-98 се зголемуваат за 0,50 денари за литар во однос на цените утврдени со одлуката од 21.10.2019 година и со тоа малопродажната цена на Еуросупер БС-95 изнесува 67 денари за литар, додека малопродажната цена на Еуросупер С-98 изнесува 69 денари за литар.

Малопродажните цени на Еуродизел (Д-Е V) и на Екстра лесното масло за домаќинство (ЕЛ-1), не се менуваат, односно остануваат на исто ниво како што биле утврдени со Одлуката од 21.10.2019 година и со тоа малопродажната цена на дизелот Еуродизел (Д-Е V) изнесува 62 денари за литар.