Топ листата на најгледани достигнувања на „Нетфликс“ постојано се менува и иако се чинеше дека некои рекорди не можат да се обноват, тоа неколкупати се покажа како неточно. Овој пат е соборен рекордот на гледаност во првата недела од емитувањето, кој го држеше мини-серијата „Измислувајќи ја Ана“.
Рекордот за кој станува збор беше поставен во февруари, кога во текот на првата недела од емитувањето, ова достигнување беше гледано речиси 196 милиони часа низ светот. Корејската серија „Игра со лигни“ сè уште го држи рекордот по вкупна неделна гледаност, со 571,8 милион часа гледаност.
Меѓутоа, најгледана серија во првата недела од емитувањето сега е „Бриџертон“, поточно втората сезона, со 251,7 милион часа гледаност.
Додека втората најгледана серија минатата недела беше првата сезона од истата серија, со 53 милиони часа гледаност, бидејќи многумина, веројатно, сакаа да се потсетат на настаните од првата сезона. Втората сезона беше гледана 345 милиони часа во првите десет дена, а сега сака да собори уште еден рекорд на нејзината прва сезона, кој беше 625,49 милиони часа гледаност во првите 28 дена од достапноста.