Серијата „Следоред“ на „Ејч-би-о“ заврши и впечатоците сѐ уште не се смирени, но многу луѓе веќе размислуваат што да гледаат понатаму за да ја пополнат празнината по завршувањето на серијата. Не знаеме дали оваа серија привлече голем број гледачи со тоа што ги натера да навиваат за лошите момци и да погодуваат кој ќе победи во играта на милијардерите, но таквото препознатливо чувство можете да го добиете додека ги гледате и следните серии.

„Индустрија“
Во оваа серија, исто така на „Ејч-би-о“, станува збор за истата конкуренција за пари и успех, само што овде опкружувањето е нешто поразлично. Ги следиме свежите дипломирани студенти, кои започнуваат кариера во инвестициското банкарство во Лондон. Овде ќе научите многу за берзата и како сето тоа функционира однатре.

„Милијарди“
Многумина од самиот почеток ги споредуваа „Милијарди“ и „Следоред“, дури и Брајан Кокс имаше коментари за времетраењето на оваа серија, која наскоро ќе влезе во седмата сезона. И овде заплетот е донекаде инспириран од вистински настани, само што овде следиме управител на фонд што се стекнува со богатство и малку надвор од законот, додека го брка државниот обвинител, кој не сака да запре.

„Озарк“
Ако ви се допаѓа „Следоред“, постои шанса да сте ја гледале претходно „Озарк“ бидејќи, иако темата е различна, чувството додека ја гледате е нешто слично. Серијата следи брачна двојка што се преселува на другиот крај на земјата за да започне со перење пари. Овде има многу повеќе криминални активности и многу помалку хумор, но нема недостиг од одлична глума.

„Јелоустоун“
Семејната драма и имотите се тука, само опкружувањето е национален парк, а соседите се членови на резерватот, па сè повеќе оди во западната мелница. Семејството Датон води голем ранч за говеда што се граничи со националниот парк Јелоустоун и тука сите имаат проблеми со сѐ, а сценариото е за пофалба.

„Редакцијата“
Името Арон Соркин е доволна гаранција за квалитет, а тој е повеќе од очигледен во оваа драма. Во измислената телевизиска компанија следиме комбинација од лични драми, корпоративни проблеми и многу незаборавни сцени што можат да ве потсетат на моменти од серијата „Следоред“.

„Потпретседателка“
Серијата навистина остави посилен впечаток кога беше актуелна, но ни сега не ја изгуби својата актуелност. Во прашање е политичка сатира, која, на крајот, користи хумор за да ја покаже чистата вистина за целата нечистотија во американската политика и новинарските куќи. Џулија Луис-Драјфус освои шест последователни награди „еми“ за улогата на потпретседателката, а тоа е уште поголема причина да се гледа оваа серија.

„Сопранови“
Веќе долго време „Следоред“ се споредува со оваа серија, а факт е дека во свое време се сметаше за нешто револуционерно на телевизија. Веројатно сите веќе знаете дека се работи за драма за животот на еден мафијашки бос, кој го гледаме од малку поинаков, личен агол и со кого во еден момент дури почнуваме да сочувствуваме.