Контроверзниот сингл на бендот „Секс пистолс“, „God Save the Queen“, ќе биде повторно објавен пред платинестиот јубилеј на кралицата Елизабета Втора.
Првично издадена за време на сребрениот јубилеј во 1977 година, антикралската песна го споредува Обединетото Кралство со „фашистички режим“ и вели дека кралицата „не е човечко суштество“.
Во тоа време, Би-би-си и комерцијалните радиостаници ја забранија, а контролорот на „Радио два“, Чарлс Меклеланд, рече дека песната е „грубо невкусна“.
И покрај тоа, го достигна второто место на табелата за синглови во Велика Британија. Хитот „I Don’t Want To Talk About It“ на Род Стјуарт тогаш беше на врвот на топ-листата на синглови.
И тогаш и сега има шпекулации дека се манипулира со топ-листите за да се спречи антикралската песна да биде број еден.