Џон Бон Џови докажа дека е повеќе од успешна поп-ѕвезда. Тој основа фондација со име „ЏБЏ Сол кичен“, која набргу ќе го отвори третиот ресторан за луѓе што немаат пари да си дозволат здрав и топол оброк. Овие луѓе може да одат во неговите ресторани и да јадат здрава храна без никакви осуди. Новиот ресторан ќе биде отворен во универзитетски кампус во Њу Џерси. Бон Џови и неговата сопруга Доротеа Харли ја објаснија својата инспирација за фондацијата и како воопшто го почнале тоа.