Скопје доби уште еден мурал, мурал подарок во чест на големиот холандски уметник Карел Апел, насликан на домот на културата „Кочо Рацин“, чиј автор е уметникот Дени Румбл. Подарокот е од амбасадата на Холандија во Македонија, која годинава ја одбележува 100-годишнината од раѓањето на Карел Апел, од чие дело бил инспириран Дени Румбл во создавањето на муралот во центарот на градот.