Ознака: живи

Држава на живи мртовци

Македонија е колонизирана држава. Во најдобар случај. Во најлош, таа е протекторат со неофицијален намесник. Таа е само парче територија без трошка суверенитет, каде...

Стануваме ли живи ѓаволи

Европа, за која толку пекаат нашите политичари, навистина дојде и кај нас, со започнувањето на скрининг-процесот. Многу добро! Барем ако се суди според европските...

Кога живите им завидуваат на мртвите

Длабоко жалам што моето враќање од неколкумесечната пауза е повторно под сенката на смртта. Се прашував деновиве каде застанав (со колумните). Од каде да...