Ознака: женскиот

Магдинчев: На ова ЕП сме сведоци на огромен напредок во женскиот...

Се игра блиску до атомскиот ракомет што го практикуваат мажите. Репрезентациите што се пласираа меѓу четирите најдобри, со својата игра најмногу го покажаа тој...

Возбудлив напредок го очекува женскиот фудбал

Најновото истражување на УЕФА предвидува потенцијално шесткратно зголемување на комерцијалната вредност на женскиот фудбал во текот на следната деценија, до 686 милиони евра УЕФА Според процените...

Нова зора за женскиот фудбал

Почна Европското првенство (ЕП) за жени, спектаклот што ветува дека ќе ја промени иднината на женскиот фудбал во земјата домаќин Англија, низ целиот континент...

Путелјас: Волшебна ноќ за женскиот фудбал

Ова беше нешто крајно магично. Кога заврши мечот, навивачите не сакаа да си одат дома, имаше блиска врска меѓу нив и нас додека славевме....