Ознака: Враќање

Државниот студентски дом „Скопје“ ги врати цените за сместување и исхрана...

Државниот студентски дом „Скопје“ – Скопје денешната седница на Управниот одбор, по претходна координација со Министерството за образование и наука и министерот Јетон Шаќири...

Најпрвин уставно враќање на сувереноста на македонскиот народ во македонската држава...

Во околности на кои сите сме сведоци, под тешко издржлив пресинг, нашите „носители на иницијативата за уставни измени“ како да ја губат целосната слика...

Победа во Осло за продолжување на патот кон враќање на ЕП

Сите овие случувања во Левице ги оставаме зад нас. Би сакал да ја повториме доминантната игра против Норвешка од дуелот во Гевгелија и да...

И „да“ и „не“ за да се биде регрут

Враќањето на задолжителното служење на воениот рок како повод За воведувањето задолжителен воен рок постојат различни гледања кај стручната јавност. Засега, идејата рециклирана во јавноста...

Дивите гепарди ќе се вратат во Индија – за прв пат...

Гепардите мецецов ќе се вратат во индиските шуми, за прв пат по повеќе од 70 години. Осум диви мачки од Намибија ќе шетаат слободно во...

Си Џинпинг: Вистинската демократија во Хонгконг започна по неговото враќање на...

Вистинската демократија во Хонгконг започна по неговото враќање на Кина, изјави кинескиот претседател Си Џинпинг на церемонијата по повод 25-годишнината од враќањето на градот...

Руските богаташи во правна војна за враќање на имотите

Руски компании и поединци судски се борат против санкциите на Брисел, пишува Леоне Кижевски за „Политико“ Санкциите на ЕУ низ судските лавиринти на Брисел Руските богаташи...

Враќање кон Македонија

Се разбудија ли македонските интелектуалци? Доаѓаат точки во историјата на еден народ кога е нужно повторно да се изложат на критика и беспоштедна дебата...