Ознака: Трибунот Толстој

Трибунот Толстој, 8

Антиупатства за лична употреба Во автентичното книжевно дело на Лав Николаевич Толстој, неповторливо создавано низ неговата особена авторска природа, што до ден-денес ѝ припаѓа на...

Трибунот Толстој (4)

Антиупатства за лична употреба Ако се следи пак како, по неговата прва париска посета, тече заемниот однос со Тургењев, кој вообичаено патува низ Европа, ќе...

Трибунот Толстој (3)

Антиупатства за лична употреба Односот меѓу двајцата писатели варира, сѐ до смртта на Иван Сергеевич, меѓу топло - ладно: кога се заедно, не им треба...

Трибунот Толстој (2)

Развојот на односот на Толстој кон еден друг значаен руски автор, Иван Тургењев, десет години постар од него, може да ги открие сета сложеност...