Ознака: Шаќири

Шаќири: Ги слушаме младите и за промените на образовните политики

Младите се во фокусот на политиките на Министерство за образование и наука. Со темелните реформи на образованието обезбедуваме сеопфатно, инклузивно и интегрирано образование и...

МОН: Младите да се фокусираат на средното стручно образование кое нуди...

Со организирање отворени денови на средните стручни училишта во Охрид, Струга и Кичево денеска продолжи реализацијата на кампањата „Учи паметно, работи стручно“ која втора...

Шаќири во Лондон се сретна со стипендисти на МОН кои студираат...

Министерот за образование и наука Јетон Шаќири во рамки на посетата на Лондон, каде се одржува Светскиот образовен форум, денеска се сретна со група...

Шаќири: Не е неуспех што 800 македонски студенти се запишале на...

Не е неуспех што оваа учебна година 800 македонски граѓани се запишале на студии на Универзитетот во Љубљана, кажа министерот за образование и наука...

Шаќири: Сите сме добитници во овој процес освен тие што изгубија...

Завршивме со овој процес, сите да ги имаме позитивните поуки, иако беше долг процесот сите сме добитници, сите освен тие што изгубија во наставата...

Шаќири: Владината поддршка за високообразовните установи постојано ќе се зголемува

Поддршката што универзитетите ја имаат од Министерството за образование и наука не само што ќе продолжи, туку и ќе се унапредува. Високото образование и...

Шаќири: Зборот на СОНК не издржа ниту едно деноноќие, ги повикуваме...

Во интерес на учениците и непречен воспитно образовен процес, како и во интерес на наставниците и унапредување на нивниот општествено материјален статус, во текот...

Неделков: Се преговара во пакет за училиштата и градинките, без договор...

Претседателот на СОНК на својот фејсбук-профил утрово напиша дека денеска е четврти ден од почетокот на штрајкот во градинките и училиштата, без понуда за...